Omwille van de corona-pandemie worden alle voorlees- en vertelactiviteiten in de bibliotheek tijdelijk opgeschort. We laten echter niemand in de kou staan en zorgen elke maand voor een digitaal alternatief. Op deze webpagina zal je maandelijks de links vinden naar nieuwe voorleesvideo's van de bib. Ook op het Youtube-kanaal van de bib Hamme zullen regelmatig voorleesvideo's gepost worden van onze medewerkers en vrijwilligers. Volg deze link om naar de afspeellijst te gaan.

Zoeken naar Esther B. en het voorval met Benito
Het nieuwe boek van Do

Verteluurtje mei 2021

Deze maand hebben we de eer naar een gastspreker te kunnen luisteren: de Hamse schrijver Do Van Ranst leest fragmentjes voor uit 3 boeken die hij de afgelopen jaren geschreven heeft. Klik op de onderstaande links om naar de video te gaan:

'Mon en Gies - Canada is niet ver' 

'Hobbydag'

en uit zijn nieuwste boek 'Zoeken naar Esther B. en het voorval met Benito'.

Een mix van verhaaltjes voor verschillende leeftijden dus: 'Mon & Gies' en 'Hobbydag' zijn boeken voor kinderen vanaf 8 jaar, 'Zoeken naar Esther B.' is voor jongeren vanaf 12 jaar.

Veel luisterplezier!

 

 

Pâté à pâté, djabé à djabé

Tijdens de Jeugdboekenmaand hebben de bibliotheken van DIJK92 een geweldige verteller gevonden die de hele maand iedere week een dwergenverhaal vertelde woensdag. Hij werd muzikaal begeleid door Stijn Wastyn. Beleef deze verhalen opnieuw door op de links hieronder te klikken

Deel 1: Pâté à pâté, djabé à djabé - deel 1

Deel 2: Pâté à pâté, djabé à djabé - deel 2

Deel 3: Pâté à pâté, djabé à djabé - deel 3

Deel 4: Pâté à pâté, djabé à djabé - deel 4

Deel 5: Pâté à pâté, djabé à djabé - deel 5

Over het voorleesprogramma van de bib Hamme

Voorleesuurtje
Nonkel Sus leest voor in de bib

Voorlezen is zo fijn! En ook zo belangrijk. Wist je dat als je voorleest voor je kinderen je niet alleen hun taalvaardigheid verbetert, maar ook hun denkvermogen? De bib wil iedereen warm maken voor een voorleesmomentje. Uiteraard is het groot feest in de bib tijdens de voorleesweek in november. Maar in Hamme zorgen we ook elke maand voor een voorlees-extraatje...

Elke eerste woensdag van de maand komt nonkel Sus voorlezen uit een prentenboek. Bibmedewerker Martine Callens is de gastvrouw van dienst. Zij brengt de kindjes samen met hun ouders of grootouders naar de vertelhoek en neemt ze na het verhaal mee naar het knutsellokaal waar de kinderen nog even creatief aan de slag kunnen. 

Schrijf hier in.

1ste woensdag van de maand - van 15 tot 16u
gratis

contactpersoon bib : Martine Callens
052 47 92 20 bibliotheek@hamme.be of martine.callens@hamme.be