Elke eerste woensdag van de maand wordt er voorgelezen in de bib.
Kom jij luisteren tijdens het voorleesuurtje met nonkel Sus?

Voorleesuurtje

Voorlezen is zo fijn! En ook zo belangrijk. Wist je dat als je voorleest voor je kinderen je niet alleen hun taalvaardigheid verbetert, maar ook hun denkvermogen? De bib wil iedereen warm maken voor een voorleesmomentje. Uiteraard is het groot feest in de bib tijdens de voorleesweek in november. Maar in Hamme zorgen we ook elke maand voor een voorlees-extraatje...

Elke eerste woensdag van de maand komt nonkel Sus voorlezen uit een prentenboek. Bibmedewerker Martine Callens is de gastvrouw van dienst. Zij brengt de kindjes samen met hun ouders of grootouders naar de vertelhoek en neemt ze na het verhaal mee naar het knutsellokaal waar de kinderen nog even creatief aan de slag kunnen. 

 

woensdag : 1ste van de maand - van 15 tot 16u
gratis

contactpersoon bib : Martine Callens
052 47 92 20 bibliotheek@hamme.be of martine.callens@hamme.be

 

Update november 2020

Omwille van de corona-pandemie worden alle voorlees- en vertelactiviteiten in de bibliotheek tijdelijk opgeschort. We laten echter niemand in de kou staan en zorgen elke maand voor een digitaal alternatief. Op het Youtube-kanaal van de bib Hamme zullen elke maand zelfgemaakte en unieke voorleesvideo's gepost worden van onze medewerkers en vrijwilligers. Volg deze link om naar de afspeellijst te gaan.

Ook op deze webpagina zal je maandelijks de links vinden naar nieuwe voorleesvideo's van de bib. Veel luisterplezier!


Verteluurtje januari 2021

Nonkel Sus overloopt met de allerkleinsten het hele jaar. Wat gebeurt er allemaal niet op een jaar, zeg! Van elke maand heeft hij een leuke prent die hij wil laten zien. Kijk je mee? 

Het nieuwe jaar in met Nonkel Sus!

En als toemaatje of voor alle kinderen die dol zijn op sprookjes, geven we er nog een grappig sprookje van de gebroeders Grimm bovenop.

De 3 gelukskinderen