Tuinclub

Heb jij al groene vingers, of zijn ze nog nét niet groen genoeg? 
Dan ben je meer dan welkom bij de tuinclub van de bib Hamme!

 

De tuinclub van bib Hamme wil je inspireren, met raad én daad.

Het hele jaar door deelt de tuinclub van de bib haar tuinervaringen en -tips met jou. Samen genieten we van de charme van elk seizoen. Soms zijn het drukke tijden in de tuin, soms kan je alleen maar wat voorbereidend werk doen of gewoon genieten van je (kleine) successen!

Zaaigidsjes

voor sier- en moestuinplanten

Het bibteam is aan het experimenteren met zaadjes. Zaadjes die we teveel hebben delen we uit in de bib. We maakten ook korte zaaigidsjes zodat iedereen mee aan de slag kan gaan.

 

Bloemen

Heb jij nog een goede tip voor onze Tuinclub? Stuur ons een mailtje via bibliotheek@hamme.be t.a.v. de tuinclub.

Knutsel-ideetjes

voor tuinliefhebbers...

Goed gereedschap is het halve werk! Waarom ons eigen materiaal niet knutselen? En met al het organisch materiaal kan je je zelfs wagen aan heuse bloemschikkunst.

Heb jij nog een leuk recyclage-idee voor onze Tuinclub? Stuur ons een mailtje via bibliotheek@hamme.be t.a.v. de tuinclub.

Bib-collectie

vol tuinplezier

ZIZOnatuur

Uiteraard is er in de bib nog veel meer informatie te vinden. Ga maar eens op zoek naar de boeken met het donkere groene etiket (rubriek natuur). Dit is alvast een kleine selectie uit ons tuinaanbod. 

 

Boeken

 

Tijdschriften

 

Activiteiten

Wegens corona kan onze tuinclub helaas nog geen live workshops en lezingen organiseren. Nog even geduld, hopelijk kan je volgend seizoen hier lezen welke activiteiten we voor jou in petto hebben.

We organiseren in het najaar wel al een online webinar over Duurzaam tuinieren i.s.m. Avansa, meer informatie hierover volgt later.

Wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten, stuur dan een mailtje t.a.v. de tuinclub naar bibliotheek@hamme.be.