Zoek je iets dat niet in onze collectie zit?

Je zoekt een titel die niet in onze collectie zit? Gebruik InterBibliothecair Leenverkeer (IBL) om materialen te laten overkomen uit elke openbare bib in Vlaanderen.

Je hebt twee mogelijkheden om een aanvraag in te dienen:

• geef de titelinformatie aan de baliemedewerker in de bib.
  • plaats je aanvraag via dit online formulier

Kosten

• € 1 voor een boek, cd of film uit een Dijk92 bibliotheek (Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen of Zele).
  • € 3 voor een titel uit een andere openbare bibliotheek.
  • € 8 voor een boek uit een wetenschappelijke bibliotheek.

Kunnen wij het gevraagde niet leveren, dan brengen we je hiervan op de hoogte en worden er geen kosten aangerekend.
Kosteloos annuleren kan alleen wanneer de titel nog niet onderweg is en de aanvraag gestopt kan worden voor transport.

Levering/uitleentermijn

De normale leveringstijd is ongeveer een week, maar kan niet gegarandeerd worden. De titel kan immers uitgeleend of gereserveerd zijn in de andere bibliotheek en de verzending kan vertraging oplopen.

Standaard kiest bib Hamme voor de meest voordelige formule en zal de aanvraag indien mogelijk eerst binnen de regio geplaatst worden (Dijk92-IBL = 1 euro). Er wordt geen rekening gehouden met de beschikbaarheid van de titel op het moment van de aanvraag. Indien je de titel zo snel mogelijk wil ontvangen, duid dit dan aan bij je aanvraag en hou er rekening mee dat de aanvraag dan zal geplaatst worden bij alle bibliotheken waar de titel niet uitgeleend is. De leverende bib ligt dan mogelijk buiten de regio (gewone IBL = 3 euro).

Zodra de titel voor je klaar ligt in onze bib, krijg je een seintje per mail of brief. Kom het dan zo snel mogelijk halen, want ook onze uitleentermijn bij de andere bibliotheek begint te lopen.
De uitleentermijn is normaal gezien dezelfde als de standaard uitleentermijn van bib Hamme. Op verzoek van de leverende bib kan een aangepaste, korte uitleentermijn verplicht zijn.

Titels die je ontleent via deze IBL-dienst kunnen standaard niet verlengd worden. Alleen na overleg tussen bib Hamme en de leverende bib, kan eventueel uitzonderlijk een verlenging toegestaan worden. Die verlenging kan ook geweigerd worden. Hou hier rekening mee.

Hoe zoeken

Je zoekt een titel, maar vindt hem niet terug in onze catalogus? Onder de rode boodschap 'Je zoekopdracht leverde geen resultaten op' kan je doorklikken naar je zoekopdracht in de collecties van andere openbare bibliotheken.

Titel uit een andere bib lenen