Tips van Vicky

Ondertussen ben ik al iets meer dan twintig jaar een vaste waarde in jullie vertrouwde bibliotheek. Graag geef ik jullie een paar van mijn leeservaringen mee, zowel van "vroeger" als meer recentere titels die de revue zijn gepasseerd.

Ik hou vooral van afwisseling in mijn boeken: van een spannende thriller tot een zeemzoet en romantisch verhaal of tot een goed fantasy-boek. Van dit laatste genre grijp ik soms ook wel eens 15+ boek uit onze jeugdafdeling mee.

 

 

Detective/misdaad

Luc Deflo - Naakte zielen

Luc Deflo

Luc Deflo debuteerde in 1999 met zijn eerste psychologische thriller "Naakte zielen". Dit was het begin van een reeks met als hoofdpersonage Dirk Deleu. De auteur overleed in 2018. Carpe diem (2020) is het laatste boek dat van hem is verschenen.

 

Fantasy

Glazen troon

Sarah J. Maas

Sarah J. Maas is een Amerikaanse fantasy auteur, vooral bekend van haar debuut reeks "De glazen troon" (2012) en de serie "Hof van doorns en rozen" (2015) voor de young adults.

Chicklit/romantiek

Nieuw leven

Katie Fforde

Katie Fforde, een Britse romanschrijfster sinds 1995. Haar verhalen spelen zich voornamelijk af in het hedendaagse Engeland - ik hou gewoon van het losse, romantische gevoel met een mooie achtergrond en haar boeken lezen vooral heel vlot - ideaal voor een paar uur leesplezier in de tuin of voor het haardvuur!