Tips van Katrien

Oei, tijd om te lezen? Die heb ik precies alleen tijdens de vakantie.

Ik hou nochtans van verhalen, maar grijp eerder naar een film dan een boek. Da's een beetje verandert sinds ik Mijn leestipper gebruik. Niet dat de tips die ik maandelijks ontvang altijd toppers zijn, maar ze zetten me wel weer op weg om in de gigantische bibcollectie op zoek te gaan naar titels die echt bij me passen.

Magie, Fantasie en steampunk

Blauwbeer boek

Nostalgisch tijdreizen...

Ontsnappen uit onze wereld, dat kan via de bib en een vleugje magie of fantasie. Ik hou van techniekjes, een hint geschiedenis en een snuifje toekomst. Steampunk vind ik zalig. Iets wat je gewoon bent maar dan totaal anders is. Ik laat me graag verrassen en verwennen met dingen die er totaal echt uitzien, maar totaal niet kunnen. Heerlijk!

Mijn boeken- én filmlijst
Magie, Fantasie en Steampunk

Politiek en maatschappij

Hidden figures film

een kijkje achter de schermen

De financiële crisis, de positie van de vrouw in de jaren 50, 60, doofpotaffaires,... Ik weet wat het inhoudt, maar dankzij deze verhalen snap ik ook wat er aan de hand was en hoe het voelde voor de betrokkenen.

Mijn filmlijstje
Politiek en maatschappij

  

Science fiction

Moon film

ruimte- en toekomstreizen

Ik hou wel van andere werelden verkennen. Niet alleen in de ruimte, maar ook in de toekomst. Sommigen van die ruimte- of toekomstreizen zijn echt pure lol en ontspanning, van andere reizen krijg ik de kriebels. Dat zijn de trips naar de toekomst die mij ook tot nadenken zetten. Wat ergens logisch is want de toekomst hebben we nog niet meegemaakt en dus kom je wel eens iets onverwachts tegen...

Mijn boeken- en filmlijst 
Science fiction/toekomst

Waar gebeurd

Boy A film

en/of ontroerende verhalen

Nee, mijn leven mag ik echt niet zwaar noemen. Het is een kwetsbare balans tussen goede en slechte dagen. Die kwetsbaarheid besef je pas wanneer je via een film of boek even in de schoenen van iemands anders staat. Dan besef je hoe ontroerend een mensenleven is... 

Mijn boeken- en filmlijst
Waar gebeurd/ontroerend

Grappig

boekcover

schatterlachen en glimlachen

Humor is zalig! Ik lach vooral met onverwachte en niet voor de hand liggende humor. De grap moet mij een beetje verrassen. Geen FC De Kampioenen dus voor mij ;-), Liever droge humor en écht veraasende plotwendingen. Anti-heldfilms zijn meestal zalig. Lachen met jezelf is gezond!

Mijn boeken- én filmlijst
Grappig

Groener leven

boekcover

tuinplezier, veggie eten en eco zijn

Ik hou van tuinieren, maar zou mezelf nog niet durven omschrijven als iemand met groene vingers. Ik heb hulp nodig en zonder tuinman wil dat zeggen zelf aan de slag gaan met info van het internet en uit onze bibcollectie. Omdat ik van de natuur hou, probeer ik toch ook mijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden.

Mijn boeken- en filmlijst
Tuin- en ecotips

Mooie jurken met of zonder romantiek

Becoming Jane

Zoete of bitterzoete verhalen

Ze zijn vast zeer onprettig om dragen die korsetten en hoepelrokken of die strakke mantelpakjes, maar wel leuk om naar te kijken. Een vleugje romantiek is altijd mooi meegenomen op grijze regenachtige dagen. Opgelet deze lijst bevat niet alleen rozengeur en maneschijn ;-) 

Mijn boeken én filmlijstje
Kostuumdrama's met of zonder romantiek