Tips van Bart

Op de vraag of ik een doorwinterde lezer ben moet ik hoogstwaarschijnlijk “nee” antwoorden.Tijdens mijn “wonder years” las ik vooral series als “De Vijf”, een populaire Britse kinderboekenreeksvan Enid Blyton. Verder passeerde het oeuvre van Jan Terlouw en, zoals bij de meeste van mijn leeftijdsgenoten toen, de strips van “Jommeke”, “Suske & Wiske”, “Kuifje” en “Piet Pienter en Bert Bibber”.

In mijn tienerjaren bleef het lezen van boeken beperkt, zoals bij velen, tot de verplichte literatuur waarvan we voor de lessen Nederlands een boekbespreking moesten maken.

Veel weten van weinig, of weinig van veel, typeert mijn interesseveld. Naarmate je ouder wordt evolueert een mens alsook zijn interesses. Ook de bibliotheek is doorheen de jaren mee geëvolueerd, de bibliotheek was voor velen de belangrijkste plaats om informatie te verzamelen, kranten en tijdschriften te raadplegen. Later kon men ook muziek en films te ontlenen. Anno 2021 zijn een aantal functies van de bibliotheek grondig veranderd en is de bibliotheek zelf ook geëvolueerd, zo beschikken wij inmiddels ook over een collectie games.

Vandaag deel ik enkele lees-, kijk- en gametips van boeken, films, strips en games die indruk op mij maakten of die ik interessant of leuk vond. Sommige boeken las ik afgelopen maand, andere boeken jaren geleden. Games die je niet weg kan leggen, strips waarvan ik toentertijd niet kon wachten tot het volgende deel uit kwam. Films of series die er voor zorgden dat ik op het puntje van mijn zetel zat of gewoon omdat ze mij konden ontroeren en/of inspireren.