Over trams, treinen, schepen en vliegtuigen

Hou jij van oude voertuigen? Dan heeft de bib enkele leuke tips voor jou...

Blinken jouw oogjes als er een oldtimer voorbij rijdt? Dan zal je vast genieten van deze nostalgische voertuigen tips...

Expo Tramlijn Hamme-Antwerpen, 1904-1959

Deze unieke tentoonstelling in Hamme mag je zeker niet missen! De heemkundige kringen Osschaert, Braem, Wissekerke, ZB en de beheerraad van het Gemeentemuseum van Temse sloegen de handen in elkaar om dit prachtige verhaal over de tramlijn Hamme-Antwerpen te vertellen. Niet alleen de voertuigen staan in de aandacht, ook de ruimere economische context wordt in beeld gebracht. Een hele brok geschiedenis... 

Tot 18 december kan je de tentoonstelling nog bezoeken.

WAAR iD+art, Sint-Jansstraat 27 te 9220 Hamme.
WANNEER zaterdag (14-17u) en zondag (10-12u en 14-17u) . Nog tot 18 december.

Boeken over treinen, schepen, en vliegtuigen

In onze bib vind je boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen. Uiteraard dus ook over trams en treinen, maar ook auto's, schepen en vliegtuigen. We hebben alvast enkele titels voor je uitgezocht. 

  • treinspotters wensen we een prettige rit met deze lijst fotoboeken, naslagwerken, prentenboeken, een prachtig stripverhaal en zelfs een pakkende roman over het aanleggen van een spoorweg. Treinticket in aanslag? Dan fluiten we voor 'Vertrek'!
  • matrozen en zeevaarders kennen vast wel enkele namen op deze passagierslijst met beroemde en beruchte schepen zoals de Titanic en de Mercator... Iedereen aan boord? Dan lichten we het anker!
  • piloten en vliegtuigspotters krijgen vleugels met deze lijst beroemde vliegtuigen en piloten. Informatieve boeken voor jong en oud met prachtige foto's, een documentaire, een stripverhaal en een heleboel stewardessen. Gordel aan, we stijgen op!

In de rubriek Verkeer met het lichtblauwe etiket (volwassen collectie) of rood (jeugdafdeling) vind je nog meer titels en uiteraard ook boeken over auto's, brommers en fietsen terug. Typ de onderwerpen maar eens in het zoekvak van deze catalogus en gebruik de knop Leeftijd en Meer filters om de perfecte titel te zoeken die bij jou past.

Veel leesplezier en veilig thuis!