Sinds de zomer van 2020 heeft de bib ook een collectie games in huis... 

Voor welke consoles kan je spelen lenen?

games in de bib

Bib Hamme heeft games aangekocht voor :

  • Playstation 4
  • Xbox One
  • Nintendo Switch

Je kan ze gratis ontlenen, net zoals onze andere collecties (boeken, strips, dvd's en tijdschriften). Hou wel de inleverdatum in de gaten! Om kosten te vermijden moet je de games wel op tijd verlengen of terugbrengen.

Welke titels zijn er?

Onze game-collectie start op in 2020 met ongeveer 150 titels.

Nieuwsgierig? Typ in het zoekvak van de catalogus de naam van het platform bv. Xbox One. Je kan de filters Leeftijd en eventueel Meer filters gebruiken om voor jou geschikte titels op te zoeken.
Je kan ook zoeken op soort spel bv. racespel, actiespel, puzzelspel, rollenspel, sportspel, simulatiespel, denkspel, enzovoort.

Veel plezier! Loading... the bib games collection...

Meer weten over de Leeftijd- en de Pegi-code?

Op elke game-doos wordt de geschikte leeftijd weergegeven en worden ook pictogrammen voorzien die de inhoud van het spel weergeven. Dit volgens Europese afspraken. Meer info op de PEGI-website.

Games proper houden

Onze bib wil graag elk jaar nieuwe games kopen voor de collectie. Games zijn duur, dus wij hebben jouw hulp nodig om de collectie proper te houden. Zo hoeft de bib geen games te vervangen die vuil en beschadigd werden.

Lees onze folder Games proper houden AUB. Volg deze 2 eenvoudige spelregels en vermijd vuil, krassen op je eigen games én die van de bib. Dan riskeer je ook niet dat je een schadevergoeding moet betalen ;-). 

Wat als gamen een verslaving wordt?

Heb je al gemerkt hoe verslavend een spel kan zijn? Da's vaak ingebouwd in het spel. Je wil het volgende niveau bereiken, nog meer punten verzamelen, de tegenstander verslaan. Voor je het weet heb je meer tijd doorgebracht voor het scherm dan gepland. Is dat een probleem? Meestal niet... 

Twijfel je en wil je weten of je op een gezonde manier aan het gamen bent? Neem een kijkje