Zoek je een bepaalde titel die de bibliotheek niet in haar collectie heeft? Dan kunnen wij dat werk laten overkomen uit een andere bibliotheek.

Voorwaarden van deze dienst:
 
  • Een bibliotheek kan zelf bepalen of het items uitleent aan andere bibliotheken of niet. Recente titels en kwetsbare of kostbare materialen kunnen hierdoor mogelijk niet aangevraagd worden.
  • Als een titel niet kan geleverd worden, dan brengen we je daarvan op de hoogte en betaal je geen kosten.
  • Als het materiaal klaar ligt, sturen we je een bericht. Kom het zo snel mogelijk afhalen, want onze uitleentermijn bij de andere bib is dan al aan het lopen.
  • Standaard geldt de gewone uitleentermijn van bib Hamme. Op verzoek van de leverende bib kan een kortere uitleenperiode verplicht zijn.
  • Deze titels kan je niet online verlengen. Een verlenging wordt alleen uitzonderlijk toegestaan na overleg tussen bib Hamme en de leverende bibliotheek. Hou er rekening mee dat een verlenging mogelijk niet kan worden toegestaan.
  • Een normale leveringstermijn duurt ongeveer 1 week, maar kan niet gegarandeerd worden.
  • Je betaalt 3 euro per titel die geleverd kan worden uit een openbare bibliotheek. Voor een titel die uit de regio komt, nl. uit een Dijk92-bib (Berlare, Buggenhout, Dendermonde, Laarne, Lebbeke, Wetteren, Wichelen of Zele), betaal je maar 1 euro. Aanvragen van titels uit een wetenschappelijke bibliotheek kosten 8 euro. 
  • Bij het plaatsen van de aanvraag wordt geen rekening gehouden met de beschikbaarheid (al dan niet uitgeleend/gereserveerd) in die andere bib. Standaard wordt eerst de meest voordelige formule gekozen (een IBL uit een Dijk 92 bib = 1 euro). Indien je wil dat we hiervan afwijken en voorrang geven aan de bibliotheek waar de titel op moment van aanvraag beschikbaar is, duid deze optie dan aan in onderstaand formulier.
Extra hulp nodig? Ga met de muiscursor boven het vraagteken staan achter de naam van het veld om extra info te krijgen.

 

Plaats een aanvraag:

Welk soort materiaal wil je aanvragen?
Je e-mailadres wordt alleen gebruikt door bib Hamme om met je te kunnen communiceren dat de gevraagde titel voor je klaar ligt of niet geleverd kan worden.
Deze persoonsgegevens worden niet doorgegeven aan de andere bib.
Ze worden niet bewaard binnen deze software. Bij elke nieuwe aanvraag dien je dit veld dus opnieuw in te vullen. 

 
Lokaal bestuur Hamme verwerkt uw gegevens conform de privacywetgeving en neemt daarbij uw rechten strikt in acht. Voor meer informatie en uw rechten met betrekking tot uw persoonsgegevens, zie https://www.hamme.be/privacy.