Aanbod scholen

De bib wil een actieve partner zijn voor de scholen in Hamme, Moerzeke en Zogge.

Wat heeft de bib voor jou als leerkracht in petto? Bekijk even ons aanbod en doe gerust suggesties. Zo helpen we elkaar om het leesplezier bij kinderen te vergroten. Jouw contactpersoon in onze bib is Nathalie Wulteputte, verantwoordelijke jeugdbib.

 

Klasbezoek

klasbezoek

Rondleiding of klasuitleen

Zowel in de bibliotheek van Hamme als in het filiaal in Moerzeke kan je terecht voor een rondleiding in de bib. Klassen die dat wensen kunnen op regelmatige basis boeken komen ontlenen.

Leeslijsten

boeken

Kreeg je van school de opdracht een boek te lezen? Dan hebben wij hier een aantal leestips voor je klaar.

Boekenpakket samenstellen

boekenpakket

Bibboeken in de klas

We zien de klassen heel graag naar de bib komen maar als dat niet kan, stellen we graag een boekenpakket samen voor de klassen van Hamme, Moerzeke en Zogge. 

Lidkaart voor leerkrachten

lidkaart leerkrachten

Volwassene klantenpas, leerkracht klantenpas en klas klantenpas

Er zijn drie verschillende abonnementen die betrekking kunnen hebben op jouw situatie. Elke klantenpas is gekoppeld aan een specifiek soort abonnement met specifieke spelregels bij.

 

Lerarenkaart

lerarenkaart

Kaart met klasse

Op zoek naar je lerarenkaart? Zoek niet langer. De bib verdeelt de lerarenkaarten van alle leerkrachten die in Hamme wonen.

Digitale bib

Osmo tangram

Experimenteren met digitale toepassingen

Wil je je klas laten proeven van allerlei digitale toepassingen? Denk zeker eens aan de bib. Wij hebben o.a. een VR bril, green screen, makey makey, microbit, Bee Bot, Osmo Tangram en een aantal iPads waarmee je aan de slag kan. Voor meer informatie: nathalie.wulteputte@hamme.be of 052 47 92 20.

Handpoppen

handpop uil

We hebben er een aantal vriendjes bij in de bib. De uiterst knuffelbare uil, aap, beer, draak en tijger komen in de bib huizen en popelen om op verkenning te gaan in de Hamse klassen. Deze vrolijke handpoppen kan je inzetten in je lessen of als ondersteuning bij een prentenboek om het voorlezen interactiever te maken. De handpoppen zijn enkel uit te lenen door leerkrachten voor klassen. Zoals bij de andere materialen geldt een uitleentermijn van 28 dagen. Deze is 2 maal te verlengen met 21 dagen, op voorwaarde dat de pop niet gereserveerd werd. In de bib zal je fiches vinden over de poppen. De fiche kan je aan de balie inruilen voor de handpop van je keuze. Benieuwd bij welke boekjes je de handpoppen kan inzetten, klik verder voor meer inspiratie: uil, aap, beer, draak en tijger.

Boeken kiezen

Ik wil graag lezen maar hoe kies ik een leuk boek? Enkele tips en online tools om je verder te helpen.

Studieplek

Tijdens de examens kan je in de bib komen studeren. Door de huidige coronamaatregelen is dit nu helaas niet mogelijk. Maar CC Jan Tervaert heeft de nodige ruimte om te studeren. Het CC stelt tot en met 29 januari een 20-tal studietafels ter beschikking.